Πώς να φτιάξετε το τσάι σας

Σήμερα υπάρχουν στη διάθεσή μας χιλιάδες διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού. Μετά την αναζήτηση για ένα τέλειο τσάι, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μαζί σας την προετοιμασία τσαγιού για μία υπέροχη απολαυστική εμπειρία.

ΤσάιΠοσότητα νερού (ml)Ποσότητα τσαγιού (gr.)Θερμοκρασία (°C)Χρόνος Έγχυσης (min.)
Λευκό2002802-5
Πράσινο2002801-3
Μαύρο20021003-5
Έγχυμα φρούτων20021003-6
Ανθισμένο (Blooming)7001 μπάλα1008

Λευκό: Τα φύλλα του λευκού τσαγιού προέρχονται από τα πιο τρυφερά μέρη του φυτού. Ένα ελαφρώς οξειδωμένο τσάι με ελαφρύ χαρακτήρα και απαλή, ντελικάτη γεύση.

Πράσινο: Οι ποικιλίες πράσινου τσαγιού διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Η γεύση τους επηρεάζεται από την άτμιση ή το ψήσιμο των φύλλων για να σταματήσει η οξείδωση (μη οξειδωμένο). Το πράσινο τσάι αποπνέει ένα λεπτό, ευδιάκριτο άρωμα με μία ντελικάτη γεύση που τείνει να χαθεί.

Μαύρο: Το μαύρο τσάι είναι πλήρως οξειδωμένο, γι’ αυτό και τα φύλλα αποκτούν ένα σκούρο καφέ χρώμα. Χαρακτηρίζεται ως το πιο έντονα αρωματικό τσάι με πλούσια βαθιά γεύση. Σίγουρα, είναι το κατάλληλο τσάι για να το συνοδεύσετε με μία φέτα λεμόνι ή και μέλι, ζάχαρη, γάλα, μαρμελάδα.

Έγχυμα φρούτων: Το απόσταγμα προκύπτει από αποξηραμένα φρούτα, φύλλα, άνθη. Όχι, όμως, από το φυτό Camellia sinensis. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο αφήνετε να βράσει, τόσο δυνατότερες γεύσεις και αρώματα παίρνετε.

Blooming Tea: Ένα λουλούδι εσωκλείεται μέσα σε δεμένα φύλλα από πράσινο ή μαύρο τσάι. Όταν βυθίζεται η μπάλα τσαγιού μέσα στο νερό, τα φύλλα ξετυλίγονται και το λουλούδι ¨ανθίζει¨.

Ελπίζουμε οι παραπάνω οδηγίες να σας βοηθήσουν αρκετά. Φροντίστε να μην ξεφεύγετε από το προτεινόμενο εύρος χρόνου κατά την διάρκεια εμβάπτισης των φύλλων στο νερό. Μόνοι σας θα επιλέξετε την ακριβή διάρκεια που θέλετε. Εξαρτάται μόνον από εσάς! Αυτή είναι η μαγεία του τσαγιού! Εσείς θα βρείτε τη μυστική συνταγή έτσι ώστε να έχετε την τέλεια κούπα τσαγιού στο σπίτι σας!!