Πράσινο τσάι ενέργειας με τζίντζερ

Πράσινο τσάι ενέργειας με τζίντζερ

Πράσινο τσάι ενέργειας με τζίντζερ

Το πράσινο τσάι ενέργειας με τζίντζερ δίνει στον οργανισμό ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να ξεκινήσει την ημέρα με δύναμη και ευεξία! Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού με την πολύτιμη θρεπτική ρίζα του τζίντζερ δημιουργούν ένα shake ενέργειας στο φλιτζάνι σας!

Το τζίντζερ ή αλλιώς και πιπερόριζα είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά της Κινέζικης, Ινδικής και Ιαπωνικής κουζίνας. Χαρακτηρίζεται ως ¨δώρο¨ από τα βάθη της Ανατολής και είναι αδιαμφισβήτητα ενταγμένο στον πολιτισμό της γαστρονομίας και των γεύσεων! Πικάντικο και αρωματικό, χαρίζει νοστιμιά και βρίσκει εφαρμογή σε σάλτσες, σαλάτες, φαγητά, ροφήματα.

Xρησιμοποιήθηκε ως μπαχαρικό για παραπάνω από 2000 χρόνια αλλά και ως γιατροσόφι ιδιαίτερα για γαστρεντερικές διαταραχές από αρχαιοτάτων χρόνων! Ακόμη, αναφέρεται στα ανάλεκτα του Κομφούκιου ότι ¨δεν ήταν πότε χωρίς τζίντζερ όταν έτρωγε¨. Ακολούθησε την πορεία των στρατιωτών του Μέγα Αλέξανδρου και αναφέρεται στο ¨Περί ύλης ιατρικής¨ του Διοσκουρίδη.

Σήμερα, θεωρείται ακόμη ένα βότανο με πολλά οφέλη για την υγεία κυρίως για φλεγμονές, ναυτία, εμετός, διαβήτης, παχυσαρκία, μεταβολικά σύνδρομα. Στην ρίζα του τζίντζερ έχουν βρεθεί παραπάνω από 300 είδη συστατικών, ωστόσο η τζιντζερόλη είναι η κύρια ενεργή ουσία στην οποία και αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό οι αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιλιπιδιμικές δράσεις του τζίντζερ.

Το πράσινο τσάι ενέργειας με τζίντζερ είναι ένας καλός σύμμαχος για την υγεία μας και μπορούμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας με πολλούς τρόπους. Ένας εύκολος τρόπος και υγιεινός είναι να προστεθεί σε τσάι ή άλλο ρόφημα, χαρίζοντας στον οργανισμό όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αμινοξέα.

Πέραν από την πικάντικη γεύση στο φαγητό, το τζίντζερ αποτελούσε για αιώνες μία ρίζα για θεραπευτικούς σκοπούς. Γι’ αυτό και υπάρχουν πολλοί λόγοι που αξίζει να ενταχθεί σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Ευρήματα μελετών και κλινικές έρευνες αναφέρουν ότι το τζίντζερ παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση χάρις της υψηλής ποσότητας πολυφαινολών.

Τα σημαντικότερα οφέλη για την υγεία και γιατί αξίζει να το καταναλώνουμε συχνά:

• αποτοξίνωση οργανισμού

• βοηθά στην απώλεια σωματικού βάρους

• αντιφλεγμονώδες

• αντιμικροβιακό

• μείωση χοληστερόλης στο αίμα

• μείωση σακχάρου στο αίμα

• ενίσχυση της υγείας της καρδιάς

• ανακούφιση από δυσπεψίες

• διουρητικές ιδιότητες

• ώθηση ανοσοποιητικού συστήματος

Η χρόνια κόπωση και η εξάντληση που αισθανόμαστε από την απαιτητική καθημερινότητα αποτελούν την κύρια αιτία μειωμένης απόδοσης και αδυναμίας συγκέντρωσης. Ο σωστός συνδυασμός καλής διατροφής και η σωματική άσκηση είναι κάποια από τα κοινά μυστικά για να χαρίσουμε στο σώμα και πάλι την απαραίτητη ενέργεια και τόνωση. Αφιερώστε λίγα λεπτά από την ημέρα σας για να απολαύσετε τα ευεργετικά οφέλη από το πράσινο τσάι ενέργειας με την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ!

Θα χρειαστείτε

Προετοιμασία

1. Προθερμαίνω το σκεύος με το νερό στους 80ο C.

2. Ο χρόνος εμβάπτισης των φύλλων στο νερό εξαρτάται από τον τύπο τσαγιού (1 – 3΄ για το πράσινο τσάι).

Tea Time
Feb 11, 2019