It's Iced Tea - Time!

It's Iced Tea - Time!

It's Iced Tea - Time!

Το καλοκαιράκι έρχεται … και εμείς έτοιμοι και πάλι για ήλιο, θάλασσα, αμμουδιά, αντηλιακό, ξαπλώστρες, beach parties με ένα παγωμένο cocktail στο χέρι!

Άραγε, τι να επιλέξω; Μπορώ να έχω ένα all day drink για τις δύσκολες, ζεστές μέρες του καλοκαιριού; Τι μπορεί να με ξεδιψάσει μετά το γεύμα; Ποιο ρόφημα θα τονώσει τον οργανισμό μου; Με τι μπορώ να αντικαταστήσω τον καφέ και τα αναψυκτικά; Αλλά, και ποια γεύση θα με συνοδεύσει στα ξέφρενα parties τα βράδια του καλοκαιριού;

Η ώρα του τσαγιού απαντά σε όλα τα ερωτήματά σας συνθέτοντας ένα πάζλ μοναδικών γεύσεων από ποιοτικά φύλλα τσαγιού και κομμάτια φρούτων! Ίσως, ένα πράσινο τσάι με τη γεύση του αγριοκέρασου θα μου δώσει την απαραίτητη ενέργεια και θα με κρατήσει δυνατό στις καθημερινές προκλήσεις, ή μήπως ένα rooibos τσάι με την εξωτική γεύση του ανανά και της καρύδας είναι ότι πρέπει για δύναμη και ζωντάνια χωρίς τα ενοχλητικά συμπτώματα της καφεΐνης.

Όποια γεύση και να επιλέξετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα homemade iced – tea αποτελεί την πιο must επιλογή του καλοκαιριού! Φτιαγμένο με τα πιο φρέσκα υλικά, χωρίς τεχνητές χρωστικές και συντηρητικά, το κρύο τσάι είναι ένα concept νόστιμο, εύκολο και γρήγορο και έρχεται για να μας μάθει ότι είναι το πιο κατάλληλο ρόφημα για να μας ξεδιψάσει με λαχταριστές, γευστικές επιλογές!!

Οι καλοκαιρινοί μήνες δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε iced teas καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – οτιδήποτε κι αν κάνουμε. Το τσάι είναι μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για να κρατήσουμε το σώμα ενυδατωμένο νικώντας την αδυναμία και την εξάντληση που αισθανόμαστε στις υψηλές θερμοκρασίες. Με υπέροχη γεύση χωρίς περιττές θερμίδες, είναι η παγωμένη απόλαυση που αναζωογονεί, ενυδατώνει, ξεδιψά, χαλαρώνει και το σημαντικότερο μας βοηθά να παραμένουμε fit κατά τη διάρκεια των διακοπών!

Ice tea

Επιπλέον, τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πηγές πολυφαινολών, αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Δρουν ως αντιοξειδωτικά στον οργανισμό και απαλλάσσουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό stress. Ένα δροσιστικό, κρύο τσάι χαλαρώνει το σώμα και απομακρύνει όλο το stress και την ένταση της καθημερινότητας. Όπου και αν είστε έξω, απολαμβάνοντας τον όμορφο καιρό, ή στο σπίτι ένα φρεσκοφτιαγμένο iced tea προσαρμόζετε ακριβώς στα θέλω και τις προτιμήσεις μας. Κάποιοι προτιμούν τσάι είτε πράσινο είτε μαύρο με γεύσεις σε διάφορες παραλλαγές, ενώ άλλοι τα fruit infusions. Όποια και να είναι η επιλογή, το τσάι είναι μία έξυπνη επιλογή μύησης σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής! 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ετοιμάσουμε ένα iced tea. Η ώρα του τσαγιού έχει επιλέξει για εσάς αγαπημένες και ταιριαστές γεύσεις και σας προτείνει τις παρακάτω συνταγές.

Ας ξεκινήσουμε!

Συνταγή για λευκό τσάι με χυμό πορτοκαλιού!

 

                            Ice tea

 

Συστατικά

  1. 2 γρ. τσάι pai mu tan
  2. 100 ml βραστό νερό
  3. χυμός πορτοκαλιού (1 πορτοκάλι)
  4. 1 φέτα λεμονιού για το σερβίρισμα
  5. παγάκια
  6. φίλτρα τσαγιού

Οδηγίες

Ρίχνω το φίλτρο τσαγιού στο βραστό νερό και αφήνω για 5 λεπτά. Απορρίπτω το φίλτρο και το αφήνω να κρυώσει. Τοποθετώ πολλά παγάκια μέσα στο ποτήρι και προσθέτω το τσάι και το χυμό πορτοκαλιού. Επιπλέον, μπορούμε να ρίξουμε αναψυκτικό ή grape fruit εάν το επιθυμούμε. Για εκείνους που θα ήθελαν κάτι πιο δυνατό ... μπορούν να προσθέσουν ένα οινοπνευματώδες ποτό όπως gin ή και martini. Το λευκό τσάι συνδυάζεται άψογα με πολλά βότανα, εσπεριδοειδή αλλά και μπαχαρικά. Εάν είστε στο σπίτι, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και ... καλή σας απόλαυση! 

Τι θα λέγατε για ένα παγωμένο matcha latte με γιαπωνέζικη κουλτούρα;

Ice tea

Συστατικά

  1. 1 κούπα γάλα ζωικής προέλευσης ή γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου
  2. 1 κ.γ. μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας
  3. 0,5 - 1 κ.γ. τσάι matcha

Οδηγίες

Ζεσταίνω το γάλα και κατεβάζω από τη φωτιά προτού βράσει. Σε ένα μπολ διαλύω το τσάι matcha με 3 - 4 κουταλιές της σούπας νερό. Ρίχνω στο multi το τσάι και το γάλα και ¨χτυπώ¨ για να γίνει αφρώδες. Τοποθετώ παγάκια στην κούπα και προσθέτω σιγά - σιγά το μείγμα. Γεμίστε δύναμη και ευεξία απολαμβάνοντας ένα iced matcha latte μαζί με το πρωινό σας! 

Συνταγή για ένα non - alcoholic cocktail με μαύρο τσάι!

Ice tea

Συστατικά

  1. 150 ml μαύρο τσάι Κεϋλάνης (Orange Pekoe)
  2. 1 κ.γ. μέλι ή οτιδήποτε άλλο για γλυκιά γεύση
  3. 50 ml χυμό λεμονιού (1 λεμόνι μέτριο)

Οδηγίες

Φτιάχνω μαύρο τσάι Κεϋλάνης σύμφωνα με τις οδηγίες για κάθε τύπο τσαγιού. Αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το μέλι στο τσάι και ανακατεύω. Γεμίζω ένα ποτήρι με παγάκια και ρίχνω το μείγμα. Σε ένα σκούρο τσάι όπως το μαύρο τσάι μπορούμε να συνδυάσουμε πορτοκάλι, λεμόνι, ροζ τριαντάφυλλο, λεβάντα κ.α. 

Και κάτι για τους πιο δυνατούς … ένα alcoholic cocktail με τσάι matcha!

       Matcha cocktail

Συστατικά

  1. 100 ml σόδα ή τόνικ 
  2. 50 ml whiskey ή αν προτιμάτε vodka, bacardi, martini, gin, ακόμη και οποιοδήποτε λικέρ της αρεσκείας σας
  3. 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης 
  4. 0,5 κ.γ. ¨κοφτό¨ τσάι matcha
  5. 1 φέτα λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Προσθέτω το αλκοολούχο ποτό, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το τσάι matcha σε ένα shaker και χτυπώ δυνατά. Ρίχνω το μείγμα σε ένα ποτήρι με παγάκια και προσθέτω τη σόδα. Σερβίρω μαζί με μία φέτα λεμονιού.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να είστε δημιουργικοί φτιάχνοντας μόνοι σας, δικούς σας συνδυασμούς από βότανα, φρέσκα κομμάτια φρούτων, μπαχαρικά με την τέχνη να μιξάρεις κάθε φορά τις σωστές αναλογίες για σωστή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών αλλά και υπέροχη γεύση. Ατελείωτες αρωματικές ποικιλίες και συναρπαστικοί συνδυασμοί μας γεμίζουν με γεύσεις και μυρωδιές δίνοντας στο τσάι την καλοκαιρινή χροιά που του αξίζει!

Apostolia Retsiou
May 13, 2019