Πράσινο τσάι για αδυνάτισμα! So green!

Πράσινο τσάι για αδυνάτισμα! So green!

Πράσινο τσάι για αδυνάτισμα! So green!

Πράσινο τσάι για αδυνάτισμα μαζί με πινελιές γεύσεων από βότανα όπως ο ιβίσκος, η τσουκνίδα, η λεβάντα, το χαμομήλι, αλλά και γλυκόξινα superfoods, το τσάι του βουνού και άλλες αμέτρητες επιλογές είναι οι διατροφικές μας επιλογές με τα πιο ευεργετικά συστατικά που θα μας συνοδεύσουν κι αυτό το χειμώνα.

Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε αλλά η προσπάθειά μας για τη διατήρηση των κιλών και της σιλουέτας μας συνεχίζεται! Ένας φυσικός σύμμαχος όπως το πράσινο τσάι και η καφεΐνη που υπάρχει σ’ αυτό αποτελούν ίσως τους πιο ικανούς θερμογόνους παράγοντες με στόχο την απώλεια λίπους. Και τα δύο, είναι φυσικά προϊόντα και ασφαλή προς κατανάλωση αν και υπάρχει ένα όριο στην ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης ανά ημέρα.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται ουσιαστικά σε δύο ένζυμα που έχουν ρόλο – κλειδί στην καύση ενέργειας και στην οξείδωση λίπους. Το πράσινο τσάι μπορεί να αναστέλλει τη μεθυλοτρανσφεράση και η καφεΐνη τη φωσφοδιεστεράση. Χάρις την αναστολή αυτών των δύο ενζύμων διεγείρεται η διαδικασία λιπόλυσης και μειώνονται τα αποθέματα λίπους κατά τη διάρκεια 24 ωρών και μακροπρόθεσμα. Κλινικές έρευνες έδειξαν η κατανάλωση πράσινου τσαγιού για μακρά περίοδο συνέβαλλε σημαντικά στην απώλεια βάρους και στη μείωση κυτταρίτιδας.

Το πράσινο τσάι για αδυνάτισμα είναι μία σύνθεση που έχει ως βάση τη sencha ποικιλία μαζί με αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας και λουΐζας. Ένα δυναμικό πράσινο ¨κοκτέιλ¨ θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη επιλογή για την αποτοξίνωση του οργανισμού εφόσον παρέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και ενισχύει τον οργανισμό με πολύτιμα μέταλλα και αμινοξέα. Ταυτόχρονα, η τσουκνίδα και η λουΐζα είναι δύο βότανα γνωστά για την καθαρτική δράση τους και για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών που συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Σήμερα, ολοένα και περισσότερες πρόσφατες μελέτες επιχειρούν να αποδείξουν το πόσο χρήσιμο είναι το τσάι για εμάς καθώς προωθεί την απώλεια βάρους, την πρόληψη χρόνιων ασθενειών και τη χαλάρωση.

Το πράσινο τσάι είναι ένας από τους λιγότερο επεξεργασμένους τύπους τσαγιού και παρασκευάζεται από μη οξειδωμένα φύλλα γι’ αυτό και περιέχει υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών. Η καφεΐνη που υπάρχει στο πράσινο τσάι είναι περίπου 35 mg ανά 200 ml και θεωρείται από τα πιο υγιεινά ποτά στον κόσμο.

Το Τea Τime προτείνει πράσινο τσάι με ενισχυμένες συνθέσεις για φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού και ευεξία!

Πράσινο τσάι για αδυνάτισμα: Το πράσινο τσάι για αδυνάτισμα μαζί με την τσουκνίδα και τη λουΐζα είναι ένα δυναμικό τρίπτυχο που χαρακτηρίζεται από ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η μείωση του σωματικού βάρους είναι μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Το πράσινο τσάι με τη συνεργιστική δράση της τσουκνίδας και της λουΐζας βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Βοηθήστε το σώμα σας να αδυνατίσει χωρίς να επιβαρύνεται η υγείας σας, πίνοντας μία έως δύο κούπες την ημέρα.

Πράσινο τσάι αποτοξίνωσης: Το πράσινο τσάι αποτοξίνωσης ο γλυκάνισος, το λεμονόχορτο και η φλούδα πορτοκαλιού σχηματίζουν ένα δυναμικό μείγμα και αναπτύσσουν καθαρτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αποβολή περιττών ουσιών από το σώμα και συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Η καθαρή, γρασιδένια γεύση της sencha με τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του γλυκάνισου, του λεμονόχορτου και της φλούδας πορτοκαλιού στοχεύουν στον ¨καθαρισμό¨ του σώματος από την κακή διατροφή, το καθημερινό stress, τα ενοχλητικά σημάδια της κούρασης και μας εισάγουν σε έναν καλύτερο τρόπο διατροφής.

Goji berry – Ιπποφαές: Νιώστε μια πραγματική ¨έκρηξη¨ αντιοξειδωτικών στο σώμα σας με τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού και την ανάμειξη των καρπών goji berry – ιπποφαές. Τα δύο αυτά φρούτα έχουν γίνει το συνώνυμο της υγιεινής διατροφής και χαρακτηρίζονται ως ¨υπερτροφές¨.

Πράσινο τσάι ενέργειας Τζίντζερ: Μία απλή και φυσική λύση για να αποβάλλετε το άγχος και να μειώσετε τα επίπεδα κόπωσης είναι αναμφισβήτητα το πράσινο τσάι ενέργειας. Η πράσινη ποικιλία sencha με την πιπεράτη γεύση του τζίντζερ και του τζίνσενγκ προσφέρει τη μέγιστη τόνωση και μία ζωογόνο δύναμη για να καλύψετε όλες τις ανάγκες της ημέρας.

Πράσινο τσάι Κουρκουμάς: Το πράσινο τσάι και το λεμονόχορτο αναμειγνύονται μαζί με τον κουρκουμά για να σχηματίσουν ένα θρεπτικό μείγμα. Ένα υγιεινό μπαχαρικό είναι η κινητήριος δύναμη για να καλύψετε όλες τις ανάγκες της ημέρας, ενώ παράλληλα η έντονη, γεμάτη δύναμη γεύση του κάνει το τσάι ζεστό και εθιστικό.

Πράσινο τσάι με βότανα: Ένα πρωί ... με χαμομήλι, ιβίσκο, λεβάντα και, ναι, ένα θεσπέσιο πρωινό με την απόλυτη τέρψη των βοτάνων! Η καθαρή γεύση του πράσινου τσαγιού μαζί με θρεπτικά βότανα που υποστηρίζουν και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τσάι matcha: Το πράσινο τσάι matcha είναι ένα υψηλής ποιότητας τσάι σε μορφή πούδρας. Το φωτεινό πράσινο χρώμα προκύπτει από τα πιο ¨τρυφερά¨ φύλλα του φυτού, τα οποία σκιάζονται λίγο πριν τη συγκομιδή αυξάνοντας τα επίπεδα χλωροφύλλης που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αλέθονται σε γρανιτικό μύλο έως ότου γίνουν πούδρα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αφεψήματα, με το τσάι matcha καταναλώνουμε όλο το φύλλο και όχι μόνον το εκχύλισμά του, γι\' αυτό προσλαμβάνουμε πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά σε σχέση με τα κοινά αφεψήματα. Πλούσιο σε κατεχίνες, όπως η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη, προσφέρει φυσική αποτοξίνωση στον οργανισμό, βοηθά στην απώλεια βάρους και λίπους, και συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα. Υποστηρίζει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, περιέχει βιταμίνη C, μαγνήσιο, σελήνιο, χρώμιο. Η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη είναι αρκετή για να χαρίζει ενέργεια και αντοχή ενώ το αμινοξύ L - theanine χαλαρώνει το σώμα και βελτιώνει τη διάθεση. Το πράσινο τσάι σε σκόνη γνωστό από τους Βουδιστές μοναχούς ως το καλύτερο ιατρικό για υγεία και μακροζωία περικλείει τη φιλοσοφία της Ιαπωνικής τελετής τσαγιού.

Go on with your fitness teas!

Apostolia Retsiou
Sep 29, 2019