Teatime μυστικά και tips!

Teatime μυστικά και tips!

Teatime μυστικά και tips!

Το τσάι είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα μετά το νερό στον κόσμο και τα φύλλα του που σκορπίζουν μοναδική γεύση και άρωμα προέρχονται από τεϊόδεντρα της Κίνας, της πατρίδας του τσαγιού.

Ο λαός που ανακάλυψε το τσάι, ξέρει να το απολαμβάνει με εκλεπτυσμένο τρόπο πιστεύοντας πως το πνεύμα και η σοφία του θα έρθει σε υψηλότερο πνευματικό επίπεδο.

Για εμάς είναι ένα ρόφημα σε μία ζεστή κούπα που μπορούμε να την απολαύσουμε κάθε πρωί στο γραφείο ή τα απογεύματα με χαλαρή διάθεση και καλή παρέα.

Εδώ παρέα με τους φίλους του Teatime θα ετοιμάσουμε τσάι και θα μοιραστούμε μαζί σας μικρά μυστικά για να απολαμβάνετε τσάι πάντα με υπέροχη γεύση και μοναδικό άρωμα. Για να είμαστε σίγουροι ότι το έγχυμά μας είναι επιτυχημένο κάθε φορά και έχει την καλύτερη γεύση θα πρέπει να ακολουθήσουμε ορισμένες βασικές οδηγίες.

  • Νερό: Η ποιότητα του νερού θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα φρέσκο νερό και όχι νερό που ¨μένει¨ για ώρα. Το χλώριο καθώς και άλλες ουσίες είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν τη γεύση. Εάν το νερό έχει καλή γεύση τότε θα έχει και το τσάι.
  • Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ετοιμασία ενός γευστικού τσαγιού. Για να έχουμε ένα ποιοτικό τσάι και την καλύτερη γεύση θα πρέπει να θερμαίνουμε το νερό στη σωστή θερμοκρασία ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή ποικιλία τσαγιού. Γενικά, για ντελικάτα τσάγια όπως το λευκό και το πράσινο, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι γύρω στους 80ο C. Εάν αφήσετε το νερό να κοχλάσει θα καταστρέψετε τη γεύση και το πιθανότερο είναι να έχετε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα. Το μαύρο τσάι καθώς επίσης τα εγχύματα φρούτων και τα βοτανικά τσάγια μπορούμε να αφήσουμε το νερό να βράσει (100ο C). Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο τα αφήνετε τόσο πιο έντονη γεύση θα έχετε.
  • Τσαγιέρα: Η τσαγιέρα σας θα πρέπει να είναι από ανθεκτικό υλικό και καλό θα ήταν να προθερμαίνετε για να διατηρείται η απαιτούμενη θερμοκρασία την ώρα της έγχυσης.
  • Φύλλα τσαγιού: Προτιμήστε ένα ποιοτικό τσάι από ολόκληρα φύλλα τσαγιού και όχι σκόνες. Θυμηθείτε ότι τα καλύτερα τσάγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν παραπάνω από μία φορά και θα σας δώσουν μία κούπα τσαγιού με όλα τα θρεπτικά στοιχεία.
  • Χρόνος έγχυσης: Όταν ετοιμάσετε το νερό στην απαιτούμενη θερμοκρασία, προσθέστε τα φύλλα τσαγιού και χρονομετρήστε το χρόνο εμβάπτισης. Συνήθως, για το πράσινο τσάι ο χρόνος εμβάπτισης είναι από 2 – 3΄, για το λευκό τσάι από 1 – 2΄ και για το μαύρο τσάι, το βοτανικό τσάι και το τσάι φρούτων από 3 – 5΄. Εάν ο χρόνος εμβάπτισης είναι μεγαλύτερος, τότε το τσάι σας θα έχει πικρή γεύση. Για την καλύτερη δυνατή γεύση σερβίρετε το τσάι όσον το δυνατό πιο σύντομα. Δείτε τον πίνακα προετοιμασίας τσαγιού.

Μικρά μυστικά και tips για γευστικό και ποιοτικό τσάι που θα συνοδεύει τις πρωινές και απογευματινές αγαπημένες συνήθειες!

Apostolia Retsiou
Feb 07, 2020