Πράσινο τσάι για μυαλό και σώμα

Πράσινο τσάι για μυαλό και σώμα

Πράσινο τσάι για μυαλό και σώμα

Με το πράσινο τσάι ίσως είναι ώρα να κάνουμε στην άκρη τη μηχανή του καφέ και να σκεφτούμε ένα διαφορετικό pick me - up για την έναρξη της ημέρας ... 

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η σταθερή σωματική άσκηση μπορεί να φαντάζει δύσκολη ... Το πράσινο τσάι όμως εντάσσεται στο διαιτολόγιό μας ως μία υγιεινή επιλογή για ενδιάμεσα γεύματα και γευστικά ροφήματα που χαρίζουν ζωντάνια και ενέργεια.

... Και επειδή παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown αναζητούμε μυστικά για να υιοθετήσουμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό μενού.

Πώς το πράσινο τσάι βοηθά την υγεία;

Αποτοξίνωση

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού ¨καθαρίζουν¨ το συκώτι γεγονός που προωθεί την καλή λειτουργία του οργανισμού. Επιπλέον, δεσμεύουν τις τοξίνες που προέρχονται από κακή διατροφή και έλλειψη σωματικής άσκησης, stress, UV ακτινοβολία και ρύπανση, καθώς και χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στη διατροφική αλυσίδα. Έτσι, έχουμε ένα καθαρό, υγιές δέρμα, πλούσια και λαμπερά μαλλιά, και ένα αίσθημα ζωντάνιας.

Γνωστική λειτουργία και χαλάρωση

Έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ενισχύει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου, προωθεί τη χαλάρωση, και βελτιώνει τη μνήμη και το χρόνο αντίδρασης. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα αποδίδονται στο χαμηλό ποσοστό καφεΐνης που περιέχει σε συνδυασμό με το αμινοξύ L - θειανίνη.

Απώλεια βάρους - Καύση λίπους

Το ισχυρό αντιοξειδωτικό του πράσινου τσαγιού EGCG (γαλλική επιγαλλοκατεχίνη-3) έχει βρεθεί ότι μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό και να βοηθά στη γρήγορη καύση θερμίδων.

Μείωση χοληστερόλης

Μελέτες συσχετίζουν την κατανάλωση πράσινου τσαγιού με τη μείωση LDL χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων βελτιώνοντας την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Μείωση κινδύνου εμφάνισης αρκετών τύπων καρκίνου

Αν και παραμένει ακόμη υπό έρευνα, επιστημονικά αποτελέσματα υποστηρίζουν ότι ουσίες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι είναι μία εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών για τη μείωση εμφάνισης καρκίνου στήθους, προστάτη και παχέως εντέρου.

Apostolia Retsiou
Aug 30, 2020