It's Christmas teatime!

It's Christmas teatime!

It's Christmas teatime!

Λευκό, μαύρο, πράσινο τσάι όλα συνθέτουν μία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα! Στο teatime υποδεχόμαστε την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό και υπολογίζουμε στο μαγικό άρωμα και γεύση του τσαγιού!

Σερβίρουμε τσάι με αγαπημένες χειμωνιάτικες γεύσεις όπως πορτοκάλι, κανέλα, γαρίφαλο, μήλο, βατόμουρο, γλυκάνισο, μαύρο πιπέρι, πράσινο πιπέρι, ροζ πιπέρι, κόλιανδρο γεμάτες από ζεστά αρώματα.

Η Christmas teatime συλλογή προτείνει:

The elegance of Christmas teatime: Η κόκκινη ποικιλία τσαγιού από αποξηραμένα φρούτα συνθέτει μία εορταστική απόλαυση γεμάτη από ζεστά αρώματα. Η λεπτή, φρουτώδη γεύση μπορεί να συνοδεύσει τέλεια τις αχνιστές μυρωδιές του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Holy teatime: Μαύρο τσάι με πράσινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι και γλυκάνισο. Ο έντονος χαρακτήρας του μαύρου τσαγιού μαζί με την επίμονη γεύση των μπαχαρικών αρκεί για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα της γλυκιάς παραμονής των Χριστουγέννων.

Santa’s teatime: Πράσινο τσάι Κίνας μαζί με την γλυκό συνδυασμό κανέλας – πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο και πιπεράτες νότες ροζ πιπεριού ζεσταίνουν τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Η προσμονή του Αϊ – Βασίλη είναι πιο εύκολη με μία αχνιστή κούπα τσαγιού!

White celebrations: Υποδεχθείτε τα πιο λευκά Χριστούγεννα με μία gourmet απόλαυση δίπλα στη φωτιά. Η λευκή ποικιλία τσαγιού pai mu tan κορυφαίας ποιότητας μαζί με την γλυκιά, βελούδινη γεύση κανέλας – πορτοκαλιού.

Το τσάι με την μοναδική γεύση και το πλούσιο άρωμά του όχι μόνον γίνεται το αγαπημένο ρόφημα της παρέας γύρω από τη φωτιά, αλλά μπορεί να πάρει θέση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ως ένα από τα καλύτερα συστατικά για σάλτσες σαλάτας.

Η Christmas teatime συλλογή προτείνει μία πρωτότυπη ιδέα για την σαλάτα που θα κοσμήσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας! Μαύρο και πράσινο τσάι στις σαλάτες σας!

Συνταγή

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4 – 6 μερίδες

  •  ½ κούπα τσάι Holy teatime/Santa’s teatime/Earl grey classic (100 ml)
  •  2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού (30 ml)
  •  μισό κ.γ. ζάχαρη (2 ml)
  •  2 κ.σ. ξύδι (30 ml)
  •  1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι (15 ml)
  •  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  •  ¼ κ.γ. αλάτι και πιπέρι
  •  2 κ.σ. ελαιόλαδο
  •  1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ή άλλο μυρωδικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1ο Βήμα: Προσθέτω το τσάι, τον χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα για να βράσουν.

2ο Βήμα: Προσθέτω 2 κ.σ. από το μείγμα τσαγιού με το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Κατόπιν, ανακατεύω με το βασιλικό.

3ο Βήμα: Σε μία βαθιά σαλατιέρα ρίχνω το μαρούλι ή και άλλα φυλλώδη πράσινα. Ψεκάζω με την σάλτσα. Ακόμη μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα και κουκουνάρια και οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα της αρεσκείας μας.

Συντηρείτε 2 – 3 ημέρες στο ψυγείο

Καλή επιτυχία!

Apostolia Retsiou
Dec 11, 2018